Saturday, June 27, 2015
9:36 AM
Click the banner to join! 

Assalamualaikum dan selamat malam!

Setelah sekian lama Yumi tak join segmen/GA, akhirnya perasaan nak gembira nak join sudah kembali. Alhamdulillah. So Yumi pun rasa seronok lah sebab banyak soalan yang perlu kena jawab. hehe.


Question 1: Lagu yang membuatkan uollss teringat masa zaman-zaman sekolah duluuu. Yang ada memori bila mana uollss dengar jee mesti ada teringat kawan-kawan masa sekolah tu dan semua benda nakal benda baik yang uollss buat masa tu. Kalau uollss tengah sekolah skrg ni, apa lagu yang paling uollss akan kenang bila dah tamat persekolahan nanti?
Answer 1: Lagu Come Back Home by 2NE1. Lagu ini akan membawa memori bila Yumi nanti abis sekolah menengah. Kenapa? Sebab bila dengar lagu ini, mesti rasa macam nak kembali semula zaman remaja ini. Zaman remaja Yumi yang sering gila dengan Kpop. Haha I'm being honest, dear. Well, Yumi ni seorang kpoppers sejak 2012 disebabkan kumpulan Super Junior. Until this day, Yumi semakin kurang tengok update pasal kpop. Jadi, mungkin lagu 2NE1 lah yang akan mengembali semula kenangan dulu.

Question 2: Lagu yang bila uollss dengar mesti teringat masa patah hati duluuu. Dan betapa suweyyynyaa pada ketika itu. Kalau tak pernah patah hati, sakit hati. Hahaaa. Pernah tak? Mana tahu kecewa sbb Mak taknak belikan jajan ke.
Answer 2: Lagu Hatsune Miku - Crier. Yumi dulu sering dibuli oleh senior. Memang benar. Tetapi Yumi mampu bersabar dengan dugaan. Kekadang, Yumi selalu rasa lonely, diabaikan, dipermainkan. Sehingga Yumi pendam tanpa disedari. So this song resembles me for being heartbroken. There's other things hurt me too but I don't want to list it that much.

Question 3: Lagu yang boleh buat uollss bangkit dan move on!
Answer 3: Lagu Make It Up by Sam Tsui. Lagu ni selalu membuat Yumi terbayang bila cuti summer. Dengan kawan-kawan sama-sama ketawa, main sana sini, niat nakal. haha. Memang the best lah bila dengar lagu ini.

Question 4: Lagu yang buat uollss teringat kat mak/ayah kalau dengar ni. Boleh meleleh-leleh air mata lagi-lagi kalau duduk asramaa tu.
Answer 4: Lagu Bring Me The Night by Sam Tsui and Kina Grannis. Yumi belum pernah merasa duduk asrama lagi, tapi pernah berjauhan dari parents disebabkan lawatan di Langkawi. Memang selalu rindu lah dengan adik kesayangan Yumi. sampai Yumi call rumah dengar suara adik pun dah menitis air. Ya Allah. First time pergi lawatan time tu. Tapi bukan itu saja, tapi ayah Yumi kerja berjauhan dari keluarga. Jadi Yumi juga selalu rindu, berdoa semoga ayah sihat selalu.

Question 5: Lagu yang mengisahkan pasal kehidupan uollss sekarang, apa yg uollss rasa dan alami.
Answer 5: Lagu Blank Space - Taylor Swift. Anytime, anywhere. Yumi boleh berubah bila-bila masa sahaja. Haha. Boleh lah dikatakan. If my mood is great, I always have fun. But if not, beware with the nightmare. haha. Tapi Yumi ni budak yang begitu ikhlas. Belum kenal belum tahu, kan? Hehe.

Question 6: Lagu yang uollss nak sangat nyanyi kat someone. Macam laki sendiri ke, kawan baik ke or sesapa lah. Crush pon bisaa dong. Hahahh
Answer 6: Lagu Flashlight - Perfect Pitch 2/Jessie J. Whenever I'm in dark road, you shine the way for me. But for who? My precious prince. He light my night when I'm alone. Insya Allah, he'll be mine one day.

Question 7: Lagu yang kau nak nyanyi kat aku. Hehewww. Ada tak? Mohon ada lah mana tahu ada sesapa nak nyanyikan lagu What Makes You Beautiful by One D ke kat gue. Nombor tujuh ni kalau takde takpe. Nak jawab lagi bagusss. Hehe. Jangan nyanyi lagu Lelaki by Yuna dahlah. Gue bukan lelaki tak gunaaaa.

Answer 7: entahlah, Kak Rrai. hehe. Insya Allah, suatu hari nnti Yumi nyanyi untuk Kak Rrai, ye. Mungkin lagu One Thing by One Direction. haha. Well, honestly my mom is also Directioner. So I sometimes sing some songs for her. Hehe.


I guess that's all. hehe. Sorry again if there's misunderstanding, Kak Rrai. Hope the segmen berjalan dengan lancar ye. Amin ya Rabbal'alamin.
Thanks for reading and goodnight, readers!

-xoxo, Ayumi

Labels:

blog archive
credit
Skin by Wanaseoby. Background taken from favim.com. Cute images taken from cute secrets
Crystal Heart